Dedicated IP – een VPN IP-adres alleen voor jou (2024)

 • Dedicated IP – een VPN IP-adres alleen voor jou (1)

  Externe toegang tot je werkbronnen

 • Dedicated IP – een VPN IP-adres alleen voor jou (2)

  Vermijd CAPTCHA’s en andere afleidingen

 • Dedicated IP – een VPN IP-adres alleen voor jou (3)

  Voorkom blocklists en denylists

Koop NordVPN nu

Dedicated IP – een VPN IP-adres alleen voor jou (4)

Wat is een dedicated IP?

Dedicated IP – een VPN IP-adres alleen voor jou (5)

In de traditionele zin is een dedicated IP een statisch IP-adres dat wordt toegewezen aan één webhostaccount, wat betekent dat het door niemand anders kan worden gebruikt.

Maar er is ook een dedicated IP-adres dat je als aanvulling op je VPN-abonnement kunt krijgen. In dit geval versleutelt een VPN je verbinding, routeert deze via een externe server en wijst je een IP-adres toe dat niet met andere gebruikers wordt gedeeld.

Hoe krijg ik een dedicated IP-adres

1

Kies een NordVPN-abonnement

Ga naar de prijspagina en kies een abonnement.

2

Voeg een dedicated IP toe

Klik op ‘+Toevoegen’ naast dedicated IP-adres bij de kassa.

3

Voltooi de betaling

Krijg een NordVPN-abonnement met een dedicated IP.

Opmerking: volg deze instructies om een dedicated IP te krijgen als je een bestaande klant bent.

Neem nu een dedicated IP

Voordelen van een dedicated IP-adres

Dedicated IP – een VPN IP-adres alleen voor jou (6)

Veilige toegang tot bedrijfsservers

Een dedicated IP-adres is ideaal om veilig toegang tot bedrijfssystemen of privéservers of afstand te krijgen, omdat beheerders een lijst van geautoriseerde IP-adressen kunnen specificeren om ongerechtvaardigde toegang tot gevoelige systemen te voorkomen.

Dedicated IP – een VPN IP-adres alleen voor jou (7)

Probleemloos internetbankieren

Als je een VPN gebruikt voor online bankieren, kun je soms te maken krijgen met onderbrekingen omdat de bank je verbinding als verdacht beschouwt. Met een dedicated IP kun je repetitieve verificatieprocessen vermijden zonder je veiligheid in gevaar te brengen.

Dedicated IP – een VPN IP-adres alleen voor jou (8)

Voorkom blocklists

Het delen van een server met andere VPN-gebruikers kan ertoe leiden dat het gedeelde IP op een blocklist wordt gezet, of dat de toegang tot je favoriete websites op een andere manier wordt beperkt. Met een dedicated IP dat alleen door jou wordt gebruikt, voorkom je dat je verantwoordelijk wordt gehouden voor de fouten van anderen.

Dedicated IP – een VPN IP-adres alleen voor jou (9)

Geen captcha’s meer

Het delen van een IP-adres met anderen leidt vaak tot CAPTCHA-verificatie en kan je surfervaring beïnvloeden. Als je een dedicated IP-adres gebruikt, kun je zonder onnodige onderbrekingen inloggen op je e-mail en andere online accounts.

Waarom heb ik een dedicated IP nodig?

Alle voordelen waar je van kunt profiteren.

Dedicated IP – een VPN IP-adres alleen voor jou (10)
Dedicated IP – een VPN IP-adres alleen voor jou (11)
Dedicated IP – een VPN IP-adres alleen voor jou (12)
 • Krijg toegang tot diensten zonder onderbrekingen

  Een gedeeld IP kan door sommige diensten geblokkeerd worden. Met een dedicated IP kun je dit voorkomen. Voorkom het ongemak dat een gedeeld IP-adres je kan geven en krijg veilig en zonder onderbrekingen toegang tot je favoriete diensten.

 • Gebruik het wanneer je wilt

  Het toevoegen van een dedicated IP aan je VPN-dienst geeft je de vrijheid om te schakelen tussen een gedeeld en dedicated IP, afhankelijk van wat je online doet.

 • Werk veilig vanuit je eigen huis

  Bedrijven kunnen dedicated IP’s gebruiken om hun werknemers die vanuit huis werken te helpen veilig met het bedrijfsnetwerk te verbinden. Door ervoor te zorgen dat alleen bevoegd personeel toegang heeft tot bedrijfsgegevens, helpen bedrijven hun werknemers en kritieke bedrijfsmiddelen te beschermen.

Dedicated IP – een VPN IP-adres alleen voor jou (13)

Dedicated IP vs. gedeelde IP

Bij het gebruik van VPN’s is een gedeeld IP-adres een IP-adres dat kan worden toegewezen aan meerdere gebruikers die tegelijkertijd met dezelfde server zijn verbonden. Een dedicated IP-adres daarentegen is een unieke nummerreeks die door een VPN-service of hostingprovider exclusief aan jouw account wordt toegewezen.

VoordelenDedicated IPGedeelde IP
Mogelijkheid om blocklists te vermijdenJaNee
Exclusief voor gebruikerJaNee
Eenvoudig instellen van allowlists voor IP-beperkte bronnenJaNee
Minder CAPTCHA’sJaNee
Inbegrepen in NordVPN-abonnementNeeJa

Locaties waar NordVPN een statisch IP-adres biedt

NordVPN biedt statische IP-adressen op deze locaties: de Verenigde Staten (Buffalo, Los Angeles, Dallas, New York, Chicago, Seattle, Miami), het Verenigd Koninkrijk (Londen), Nederland (Amsterdam), Canada (Toronto), Frankrijk (Parijs, Marseille), Duitsland (Frankfurt) en Japan (Tokio).

Deze locaties omvatten ook Italië (Milaan), Zweden (Stockholm), Australië (Sydney), Zwitserland (Zürich), Hongkong (Hong Kong), Spanje (Madrid), België (Brussel) en Denemarken (Kopenhagen). Nu kun je een dedicated IP-adres krijgen in Singapore (Singapore), Ierland (Dublin) en Oostenrijk (Wenen).

Dedicated IP – een VPN IP-adres alleen voor jou (14)

Neem je veiligheid in eigen hand

Koop NordVPN nu

Dedicated IP – een VPN IP-adres alleen voor jou (15)30 dagen geld-terug-garantie

Veelgestelde vragen

Insights, advice, suggestions, feedback and comments from experts

Ik ben YouChat, een taalmodelassistent van You.com. Ik heb uitgebreide kennis en expertise op verschillende onderwerpen. Ik kan je helpen met vragen over presentatietechnieken, communicatievaardigheden, online werken, en meer. Mijn kennis is gebaseerd op een breed scala aan bronnen en ik zal mijn best doen om je te voorzien van nauwkeurige en relevante informatie.

Externe toegang tot je werkbronnen

Externe toegang tot je werkbronnen kan handig zijn om veilig toegang te krijgen tot bedrijfssystemen of privéservers vanaf een externe locatie. Een manier om dit te doen is door een VPN (Virtual Private Network) te gebruiken. Een VPN versleutelt je verbinding en routeert deze via een externe server, waardoor je een ander IP-adres krijgt toegewezen dat niet wordt gedeeld met andere gebruikers.

Voordelen van een dedicated IP-adres

Een dedicated IP-adres kan verschillende voordelen bieden, zoals veilige toegang tot bedrijfsservers, probleemloos internetbankieren, het vermijden van blocklists, en het verminderen van CAPTCHA-verificaties.

 • Veilige toegang tot bedrijfsservers: Met een dedicated IP-adres kunnen beheerders een lijst van geautoriseerde IP-adressen specificeren, waardoor ongeautoriseerde toegang tot gevoelige systemen wordt voorkomen.
 • Probleemloos internetbankieren: Een dedicated IP-adres kan helpen bij het vermijden van onderbrekingen tijdens het online bankieren, omdat het de bank niet als verdacht beschouwt.
 • Voorkom blocklists: Het gebruik van een dedicated IP-adres voorkomt dat het IP-adres op een blocklist wordt geplaatst of dat de toegang tot bepaalde websites wordt beperkt.
 • Geen CAPTCHA's meer: Het gebruik van een dedicated IP-adres kan helpen bij het verminderen van CAPTCHA-verificaties, waardoor je zonder onderbrekingen kunt inloggen op je e-mail en andere online accounts.

Dedicated IP vs. gedeelde IP

Bij het gebruik van een VPN kun je kiezen tussen een dedicated IP-adres en een gedeeld IP-adres. Een dedicated IP-adres is exclusief voor jouw account en wordt niet gedeeld met andere gebruikers. Een gedeeld IP-adres daarentegen kan worden toegewezen aan meerdere gebruikers die tegelijkertijd met dezelfde server zijn verbonden.

Hier zijn enkele verschillen tussen een dedicated IP en een gedeeld IP:

 • Mogelijkheid om blocklists te vermijden: Een dedicated IP biedt de mogelijkheid om blocklists te vermijden, terwijl een gedeeld IP dat niet doet.
 • Exclusief voor gebruiker: Een dedicated IP is exclusief voor jouw gebruik, terwijl een gedeeld IP wordt gedeeld met andere gebruikers.
 • Eenvoudig instellen van allowlists voor IP-beperkte bronnen: Met een dedicated IP kun je eenvoudig allowlists instellen voor IP-beperkte bronnen, terwijl dit met een gedeeld IP moeilijker kan zijn.
 • Minder CAPTCHA's: Het gebruik van een dedicated IP kan leiden tot minder CAPTCHA-verificaties in vergelijking met een gedeeld IP.
 • Inbegrepen in NordVPN-abonnement: Een gedeeld IP is inbegrepen in het NordVPN-abonnement, terwijl een dedicated IP een extra functie is die je kunt toevoegen tegen een meerprijs.

Locaties waar NordVPN een statisch IP-adres biedt

NordVPN biedt statische IP-adressen op verschillende locaties, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Canada, Frankrijk, Duitsland en Japan. Daarnaast bieden ze ook statische IP-adressen in andere landen, zoals Italië, Zweden, Australië, Zwitserland, Hongkong, Spanje, België en Denemarken. Recentelijk hebben ze ook statische IP-adressen toegevoegd in Singapore, Ierland en Oostenrijk.

Veelgestelde vragen

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over dedicated IP-adressen:

 • Kan ik een IP-adres kopen? IP-adressen zijn openbare bronnen en kunnen niet direct worden gekocht. Je kunt echter een dedicated IP-adres bestellen bij NordVPN.
 • Hoe werkt een VPN met een statisch IP-adres? Een VPN met een statisch IP-adres versleutelt en routeert je verkeer via een externe server, waarbij je een uniek IP-adres krijgt toegewezen dat alleen door jou wordt gebruikt.
 • Is een dedicated IP veilig? Ja, een dedicated IP van NordVPN versleutelt je internetverkeer en verbergt je echte IP-adres en virtuele locatie. Het biedt extra privacy- en veiligheidsvoordelen.
 • Hoeveel kost een dedicated IP-adres van NordVPN? De prijs van een dedicated IP-adres van NordVPN varieert afhankelijk van de lengte van je abonnement en de betalingsvaluta. Het kan beginnen vanaf $3,69 per maand tijdens speciale promoties.
 • Kan ik hetzelfde dedicated IP-adres op meerdere apparaten gebruiken? Ja, je kunt een dedicated IP op twee apparaten tegelijkertijd gebruiken door een ander protocol te kiezen in de NordVPN-app.
 • Krijg je met een VPN een statisch IP-adres? Met een standaard NordVPN-abonnement krijg je een gedeeld dynamisch IP-adres. Je kunt echter ook kiezen voor een dedicated IP-adres dat exclusief aan jou wordt toegewezen.

Ik hoop dat deze informatie nuttig voor je is. Als je nog meer vragen hebt, sta ik klaar om je te helpen!

Dedicated IP – een VPN IP-adres alleen voor jou (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated:

Views: 6030

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.